Sail Simulator 5 Features

Met trots presenteerde Stentec op de Hiswa 2009 de eerste versie van Sail Simulator 5. Ontwikkeld met nieuwe DirectX simulatie technologie voor een buitengewoon realistische zeilervaring.

U zeilt met de spectaculaire Stentec Laser, een wedstrijd Valk, het YD40 kieljacht of de snelle Volvo Open 70 met bedienbare zwenkkiel. Nieuw zijn de Olympische 470 en de Bavaria 36. Met als wedstrijdgebied het zeileiland Cabrera, 15km ten zuiden van Mallorca in de Middellandse Zee.

Nieuw is Scheveningen met o.a. pier en haven. Ideaal voor kustzeilen zoals op de figuur rechts. In 2010 worden hier de 470 Worlds georganiseerd vanuit het nieuwe wedstrijdcentrum van het watersportverbond.

Met Sail Simulator 5 voelen zeilers zich direct thuis op het virtuele golfveld. U bedient de schoten, trimt de zeilen om de boot op maximale snelheid te varen.

Via internet of in een netwerk kunt u met andere gebruikers multiplayer wedstrijden organiseren. Bij alle vaargebieden kunt u kiezen uit 2 wedstrijdbanen. Wind en golven kunnen vooraf worden ingesteld.

Highlights:
  • Eenvoudige en flexibele besturingsinterface
  • Stabiele multiplayerserver voor langeafstandsraces
  • Realistische aerodynamica met windshear en twist
  • Natuurgetrouw golfveld en zeewaardigheid

In 2009 wordt Sail Simulator doorontwikkeld. De 2009 updates met nieuwe boten en opties kunt u als licentiehouder gratis downloaden. De ontwikkeling kunt u volgen op onze website. Uw commentaar en suggesties worden op prijs gesteld.

Systeemeisen: PC met Windows XP, Vista of 7 met DX9 videokaart met Shader model 3 of hoger.